Το Red Umbrella Athens χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας για την εργασία στο σεξ

Το Red Umbrella Athens χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας για την εργασία στο σεξ, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας καθώς και Σωματείων και Ενώσεων των εργαζομένων στο χώρο του σεξ. Η επιστημονική, επαγγελματική και εξειδικευμένη υπηρεσιακή εμπειρία και γνώση κρίνονται απαραίτητα και θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στο διάλογο για τον νόμο 2734/1999 και τις αγκυλώσεις του.

Το κέντρο ημέρας του Red Umbrella Athens λειτουργεί από το 2015 και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης και μείωσης βλάβης για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο σεξ, διεκδικώντας παράλληλα την τροποποίηση του Νόμου 2734/1999.

Η ισχύουσα νομοθεσία δημιουργεί πληθώρα αγγυλώσεων και ενώ θεωρητικά ο σκοπός της είναι να ρυθμίσει τη νόμιμη άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος, στην πράξη το καθιστά καθόλα παράνομο στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Η μη νόμιμη άσκηση της εργασίας στο σεξ κυρίως στο χώρο της Αττικής, ωθεί στο περιθώριο τα άτομα που ασκούν αυτό το επάγγελμα, οδηγεί τους εργαζόμενους σε καταστάσεις ακραίας ευαλωτότητας, δεν προάγει την προστασία των εργαζομένων και των πελατών και συντηρεί γόνιμο το έδαφος για την παρανομία, την εκμετάλλευση και την διακίνηση ανθρώπων (trafficking).

Oι συνθήκες εφαρμογής της βέλτιστης νομοθεσίας που θα αναγνωρίζει στην πραγματικότητα πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και ανθρώπινα δικαιώματα στους εργαζομένους είναι επιτακτική ανάγκη. Η Πολιτεία οφείλει να ρυθμίσει με ευαισθησία, τόλμη και αποφασιστικότητα το ζήτημα αυτό, απαλλαγμένη από τις στερεοτυπικές ιδεοληψίες και τις έωλες προσεγγίσεις του παρελθόντος.

Είμαστε υποστηρικτές του τρέχοντος εγχειρήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την νομική αναγνώριση της εργασίας στο σεξ και προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική συνεισφορά των εκπροσώπων των Σωματείων στην ακολουθούσα ομάδα εργασίας.


To Red Umbrella Athens ανακοινώνει την επαναλειτουργία του κέντρου ημέρας

To Red Umbrella Athens ανακοινώνει την επαναλειτουργία του κέντρου ημέρας από σήμερα Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020.

Στο πλαίσιο της συμβολής μας στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και της προστασίας της υγείας των επισκεπτών, των εθελοντών και των εργαζόμενων μας, έχουμε λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα όπως ακριβώς συνιστούν οι ειδικοί. 

Ενδεικτικά:

  • Τις πρώτες εβδομάδες και μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση, το κέντρο θα λειτουργεί μόνο Τετάρτες.
  • Το κέντρο θα υποδέχεται cis και trans γυναίκες εργαζόμενες στο σεξ, από τις 14:30-17:00.
  • Το κέντρο θα υποδέχεται cis και trans άνδρες εργαζόμενους στο σεξ, από τις 17:30-20:00.
  • Η προσέλευση των ωφελούμενων του κέντρου θα γίνεται σταδιακά.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της δομής θα φορούν προστατευτική μάσκα και γάντια μίας χρήσης καθ'όλη την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας.
  • Θα υπάρχει σε όλους τους χώρους αντισηπτικό.
  • Θα βρίσκονται στο χώρο και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με το βαν και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους, για την κάλυψη αναγκών των επισκεπτών.