Οι υπηρεσίες μας

Εικόνα για το άρθρο “Οι υπηρεσίες μας”

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι οι εξής:

 • Εξέταση για τον HIV, την ηπατίτιδα B & C και τη σύφιλη
 • Συμβουλευτική σεξουαλικής υγείας
 • Παροχή δωρεάν προφυλακτικών και τεστ εγκυμοσύνης
 • Άμεση διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας & πρόνοιας
 • Ψυχολογική υποστήριξη
 • Κοινωνική υποστήριξη
 • Νομική υποστήριξη
 • Συμβουλευτική για θέματα εξαρτήσεων από ουσίες και μείωσης της βλάβης
 • Παροχή υλικού ασφαλέστερης χρήσης ουσιών
 • Παροχή δωρεάν ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης
 • Καλλιτεχνικές & ψυχαγωγικές δραστηριότητες
 • Υπηρεσίες αισθητικής (μακιγιάζ, κούρεμα, μανικιούρ, κ.ά)

Ακόμα κι αν καμία από τις παραπάνω υπηρεσίες δεν σας αφορούν μπορείτε να έρθετε στον χώρο μας για να χαλαρώσετε, να πιείτε καφέ και να συνομιλήσετε με τα άτομα της ευρύτερης ομάδας του Red Umbrella και της κοινότητας των εργαζομένων στο σεξ.

Όλες οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και ανώνυμες, χωρίς ραντεβού και χωρίς την προϋπόθεση νομιμοποιητικών εγγράφων, με δυνατότητα διερμηνείας σε ρώσικα, ισπανικά, πορτογαλικά αγγλικά, φαρσί, ουρντού και αραβικά.

Διεύθυνση:

Αθήνα – Μιχαήλ Βόδα 200 (ισόγειο)

κάθε Τετάρτη 12.00-20.00

Θεσσαλονίκη – Εγνατία 112 (3ος όροφος)

κάθε Δευτέρα 16.00-20.00

Η ομάδα δράσεων στο πεδίο του Red Umbrella Athens, του Red Umbrella Thess και της Θετικής Φωνής πραγματοποιεί παρεμβάσεις ενημέρωσης και πρόληψης εκτός δομής προσεγγίζοντας εργαζόμενα άτομα στο σεξ στο δρόμο, σε οίκους ανοχής/studios και σε άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το streetwork αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της δράσης μας, με σκοπό την προσέγγιση των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους για ζητήματα που σχετίζονται με την πρόληψη, την τακτική εξέταση, τη σεξουαλική υγεία και τη μείωση βλάβης. Οι στοχευμένες αυτές παρεμβάσεις έχουν δομηθεί και υλοποιούνται με την παραδοχή ότι κάθε πρωτοβουλία μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη όταν ο οργανισμός προσεγγίσει τον πληθυσμό στόχο στο χώρο όπου συγκεντρώνεται και όχι αντίστροφα όταν περιμένει ή προσκαλεί τον ωφελούμενο να επισκεφθεί το δικό του χώρο. Η ομάδα εργασίας στο δρόμο της «Θετικής Φωνής» αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Συλλόγου με πολυετή εμπειρία στο πεδίο και στην προσέγγιση ευάλωτων ή κοινωνικά αποκλεισμένων πληθυσμών, καθώς και από εθελοντές που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια στο συγκεκριμένο αντικείμενο και έχουν αξιολογηθεί.

Μάθετε περισσότερα για το Streetwork Project εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις σχετικές εξετάσεις εδώ.

Από την έναρξη λειτουργίας του το 2015 το Red Umbrella Athens, το πρώτο κέντρο ενδυνάμωσης ατόμων που εργάζονται στο σεξ στην Ελλάδα, έχει δεχθεί παραπάνω από 5.500 επισκέψεις και έχει προσφέρει 2.400 συνεδρίες με ψυχολόγο, 310 συναντήσεις με δικηγόρο, 290 συναντήσεις με κοινωνικό λειτουργό, 1.700 tests HIV, 1.500 tests ηπατίτιδας C, 1.500 tests ηπατίτιδας B, 250 tests σύφιλης, 120.000 προφυλακτικά και 1.200 kits ασφαλέστερης χρήσης.